Tilbage til Alle begivenheder

Workshop og fællesspisning i Klima-køkkenet: Madens taktilitet

  • Løgumkloster Højskole Brorsonsvej 2 Løgumkloster, 6240 Denmark (kort)

Workshop og fællesspisning i Klima-køkkenet: Madens taktilitet

Velkommen til sæsonens første arrangement i Klima-køkkenregi.

Arrangementet er støttet af Folkeoplysningspuljen og Nordea Fonden.


Vi taler ofte om smag og udseende, når vi vurderer et måltid – men madoplevelsen begynder, før smagsløgene aktiveres. Til denne sanselige aften sætter vi fokus på madens taktile kvaliteter: konsistens, struktur og mundfølelse.

Vi starter aftenen med fællesspisning kl. 18. Herefter en kreativ workshop med Nanna Gram.

Program

Kl. 18-19:30: Fællesspisning (50 kr. - betales ved indgangen kontant eller via Mobilepay.)
Anika sammensætter en menu, hvor der er fokus på teksturer og mundfølelse og forklarer om, hvordan vi selv arbejder med det i vores køkken.

Kl. 19:30-21: Workshop (50 kr. - betales ved indgangen kontant eller via Mobilepay.)
Miniaturemad v/Nanna Gram
I denne workshop arbejder vi med madens former, overflader og materialitet – i miniatureformat. Med fimo-ler som materiale og fingrene som redskab former vi små, sanselige versioner af mad, hvor det taktile er i fokus: blødheden i en bolle, sprødheden i en skorpe, det glatte, fedtede, porøse.

Nanna Gram, der selv arbejder med genstande i miniatureformat, guider dig gennem processen, hvor du med få, simple værktøjer lærer at modellere minimad, der ser virkeligt ud.

Det handler ikke kun om at skabe noget, der ligner, men om at mærke, hvordan tekstur og form hænger sammen, for at skabe en realistisk stykke mad i mini format.

Ret til ændringer forbeholdes.


Forrige
Forrige
17. juni

Koncertfortælling og fællesspisning i Klima-køkkenet: Babettes Gæstebud (UDSOLGT)

Næste
Næste
22. august

Kursus: Plantebaseret farve på tværs af de æstetiske højskolefag