Madhåndværk

Kan du lide at lave god mad til andre eller vil du meget gerne lære det? Der findes jo nærmest ikke et bedre scoretrick end at kunne trylle i et køkken og det er hvad du skal lære i madhåndværk. Vi tager hænderne op af lommen og arbejder sammen om at lave god mad, bage brød og lækre kager til hele skolen. MUMS! 

Hvad går faget ud på

Køkkenet på højskolen er grønt og bæredygtigt og det er vi også i Madhåndværk. På efterårsholdet kommer vi til at bruge råvarer fra haven og naturen, som sankeholdet har samlet. Derfor vil en del af arbejdet i madhåndværk gå ud på at omsætte høsten til god mad ved bl.a. sørge for at konservere det med sukker, salt eller eddike, så vi kan få glæde af det hen over året. Du vil lære at lave marmelade og saft, sylte agurker, rødbeder, løg, rødkål mm.

I bageafdelingen får du kørekort til den rigtig store røremaskine, når du får rutine i at bage rugbrød, surdejsboller og kager til hverdag og fest. Har du særlig interesse for wienerbrød, kan du specialisere dig i at lave croissanter, t-birkes eller pain au chocolat, som vil vække jubel til højskolens weekend-brunch. Og så er der også mulighed for at lære at lave mormor-mad og måske med et twist.

Hvad tager du med dig

- Tilfredsstillelsen ved at gøre andre glade med god mad og lækkert bagværk
- Erfaring med at lave fejl og lære fra dem
- Opskrifter på sikre scoretricks i baglommen

Fornem faget

 

Mød din underviser

Anika Karlsen Thor

Mad, Mad, Mad.

For mig er mad kærlighed. Jeg er en mega madnørd og elsker at lave god mad fra bunden og forvandle råvarerne til lækre måltider. Min store passion er det grønne vegetariske køkken, og så har jeg også en sød tand. Jeg nyder at følge årstiden i køkkenet med farverige salater om sommeren og fyldige supper om vinteren.

I mine timer skal vi hygge med madlavning i køkkenet, tage på ture for at hente lokale råvarer og spise en masse lækker mad.

Før jeg kom på Løgumkloster Højskole, har jeg undervist i madlavning både på andre skoler og for professionelle. Oprindeligt er jeg uddannet konditor og senere bachelor i ernæring og sundhed. Jeg har skrevet to kogebøger – den sidste med fokus på mad og bæredygtighed.

Når jeg ikke er på højskolen, passer jeg min egen have på vores landsted, rider på min islandske hest og spiller klaver.

Jeg glæder mig til at møde dig enten i køkkenet eller i spisesalen. For når jeg ikke underviser, arbejder jeg i køkkenet og sørger for der altid dufter af dejlig mad i spisesalen.

Forrige
Forrige

Permakultur og Havebrug

Næste
Næste

Selvindsigt